Hoe moet ik de mail instellen op Thunderbird?

In dit artikel leggen we uit wat je nodig hebt om het e-mailadres in te stellen op Thunderbird.

De algemene mailinstellingen die je kan gebruiken voor Thunderbird zijn als volgt:

Voor IMAP:

Server inkomende mail: mail.je-domein-naam.nl

Poort inkomende mail: 993

SSL: Ja

Voor POP3:

Server inkomende mail: mail.je-domein-naam.nl

Poort inkomende mail: 995

SSL: Ja

Voor SMTP:

Server uitgaande mail: mail.je-domein-naam.nl

Poort uitgaande mail: 465

SSL: Ja

Stap 1

Open Thunderbird en ga naar Extra > Accountinstellingen.

Stap 2

Klik in het scherm dat nu verschijnt op Accountacties en vervolgens op E-mailaccount toevoegen.

Stap 3

Vul nu uw naam, e-mailadres en wachtwoord in. Klik vervolgens op Doorgaan.

Stap 4

Klik nu op Handmatige config. Thunderbird probeert intussen automatisch de server-instellingen te vinden, dit kunt u negeren.

Stap 5

Kies bij Inkomend voor IMAP. In de rij velden hierachter vult u dan het volgende in. Serverhostnaammail.uweigendomeinnaam.nlPoort: 993. SSL: SSL/TLSAuthenticatieAutodetectie.

Bij Uitgaand is al SMTP ingevoerd. De andere velden zijn als volgt. Serverhostnaammail.uweigendomeinnaam.nlPoort465SSLSSL/TLSAuthenticatieAutodetectie.

Ten slotte vult u bij Gebruikersnaam opnieuw uw e-mailadres in, dit is tevens uw gebruikersnaam.

Klik nu op Hertesten.

Stap 6

Als u alle gegevens bij stap 6 correct heeft ingevoerd verschijnt na even wachten de volgende mededeling in beeld: De volgende instellingen zijn gevonden door de gegeven server te testen.

U kunt nu klikken op Account aanmaken om het instellen van uw e-mailaccount te voltooien.

Mocht je nog vragen hebben kan je altijd terecht bij onze support.