Statistieken van bezoekers

Nog niet ingelogd op cPanel?

Deze handleiding gaat er vanuit dat je ingelogd ben op het cpanel control panel van je hostingpakket.
Wil je weten hoe je moet inloghgen op cPanel? klik dan hier.

Als je graag statistieken wilt zien over de bezoekers van je website raad ik je aan daarvoor gespecialiseerde software te gebruiken zoals bijvoorbeeld Google Analytics.
Deze cPanel functie is namelijk meer voor debuggen en technische informatie. Informatie is natuurlijk belangrijk voor een website. Hier zijn hele handige opties voor binnen cPanel.
Onder metingen (of metrics als je cPanel in het engels hebt staan) kun je het tabje Bezoekers of visitors vinden. Dit laat de 1000 recentste items in het Apache logboek van je website zien.
Dit is technische informatie over je bezoekers.